Ervaringen

 

Lees hier een interview met een dochter wiens moeder lange tijd bij ons verbleef

 

Lees hier een interview met nabestaanden van wie zowel vader als moeder bij ons verbleef

 

Lees hier diverse beoordelingen van de zorg die wij bieden, ingevuld op zorgkaart Nederland

 

 

We voelden ons welkom bij moeder maar zeker ook bij jullie allemaal
Bijna thuis, …dat gevoel…een kopje thee, een kopje soep….soms deden we ons verhaal.
Het luisteren naar ons, het ‘er zijn’ elke keer opnieuw…jullie namen de tijd,
Zo begeleidden jullie en wij moeder…op weg naar haar afscheid

Kinderen waarvan hun moeder enige tijd in het hospice verbleef

Onze vader had het nergens beter kunnen krijgen. Wij konden hem met een gerust hart bij jullie achterlaten, wetende dat het hem aan niets zou ontbreken. Dat gaf ons ook weer rust. De zorg en aandacht ging niet alleen naar hem toe; ook wij kregen al die steun en zorg, een arm om je heen, troostende woorden. Onze vader was bij jullie in goede handen. Hij werd al gauw wat rustiger toen hij wat gewend was. Wij zijn vooral blij dat hij niet hoefde te lijden en dat hij dankzij jullie rustig kon heengaan.

Een zoon over zijn vader

Als familie zijn wij diep onder de indruk van het prachtige werk dat jullie doen. Ook voor ons was het hospice een warme thuishaven. Elk uur van de dag waren we welkom, de koffie stond altijd klaar. De laatste week wilden wij niet meer van de zijde van onze vader wijken. Jullie hebben ons deze ruimte gegeven. Niets was teveel. Wat jullie ontvangst en gastvrijheid met ons heeft gedaan, is bijna niet in woorden uit te drukken. We zijn zo dankbaar dat we dit mochten beleven.

Familie over hun vader

Mam voelde zich snel op haar gemak. Binnen de kortste keren noemde ze het hospice haar huis. Ook wij als kinderen voelden ons al snel thuis. We voelden ons vrij genoeg om de keuken regelmatig ‘in te nemen’. Zo konden we ook nog vaak gezellig met haar eten onder genot van een glaasje wijn. Doodgaan is niet leuk, maar als je dan toch moet gaan, bedenk dan dat er een geweldige plek is om die laatste tijd door te brengen!

Een dochter over haar moeder

Jullie hebben mijn oom verwend; hij kreeg wat hij te eten vroeg. Er werd met hem gezongen, gebeden en gelezen. Dankzij jullie heeft mijn oom ondanks zijn ziekte een mooie tijd bij jullie gehad. Ook zijn jullie belangrijk geweest voor ons. Omdat jullie er allemaal waren, konden wij weer met een gerust hart naar huis als we bij onze oom waren geweest. Hij was tenslotte in goede handen en we wisten dat jullie belden als de noodzaak er was.

Een nicht over haar oom