Verblijf in hospice

Soms is het door omstandigheden niet mogelijk om thuis in voldoende rust te kunnen sterven. Als iemand bijvoorbeeld alleen woont en eigenlijk niet meer alleen kan blijven is het niet altijd mogelijk om 24 uur per dag hulp in huis te krijgen. Of misschien wil men juist liever niet thuis blijven. Omdat er nog jonge kinderen in huis zijn of omdat het als te belastend voor de familie wordt ervaren. Wij verlenen palliatieve zorg; wilt u hier meer over weten? Klik dan hier.

Mama voelde zich snel op haar gemak. Binnen de kortste keren noemde ze het hospice haar huis. Doodgaan is niet leuk, maar als je dan toch moet gaan, bedenk dan dat er een geweldige plek is om die laatste tijd door te brengen.

Dochter over haar moeder

Het hospice biedt dan een mogelijkheid om zich toch thuis te voelen, een plek waar het zo huiselijk mogelijk gemaakt kan worden. Er kunnen spullen van huis meegenomen worden, zoals een luie stoel, een lievelingsschilderij, foto’s. Ook voor de naasten is het hospice een plek waar zij voortdurend welkom zijn, dag en nacht.

Hospice Dronten is een ‘bijna-zoals-thuis-huis’ met een warme en huiselijke uitstraling. Gasten kunnen hier in vrijheid invulling geven aan hun wensen en behoeften. Familie en mantelzorgers krijgen meer rust en hebben zo alle tijd en aandacht voor hun dierbare en elkaar, terwijl ze wel nauw betrokken kunnen blijven bij de zorg.