Hospice Dronten

Hospice Dronten beschikt over vier gastenkamers met elk een ruime badkamer met douche en toilet. Hoewel de kamers volledig zijn ingericht, kunt u wat persoonlijke dingen van thuis meenemen om een vertrouwde omgeving te creëren. Iedere kamer beschikt over een TV en draadloos internet. Huisdieren mogen, afhankelijk van de omstandigheden en na overleg met de coördinatoren, ook meekomen.

Jullie hebben mijn oom verwend; hij kreeg wat hij te eten vroeg. Er werd met hem gezongen, gebeden en gelezen. Dankzij jullie heeft mijn oom ondanks zijn ziekte een mooie tijd gehad. Omdat jullie er allemaal waren, konden wij weer met een gerust hart naar huis.

Nicht over haar oom

Omdat het hospice zoveel mogelijk op een thuissituatie wil lijken, zijn er geen vaste bezoektijden. Wanneer uw naaste als gast in het hospice verblijft, bent u als familielid of vriend uiteraard hartelijk welkom om zoveel mogelijk in het huis aanwezig te zijn. Vanzelfsprekend alles in overleg met de gast.
U kunt als naasten in overleg met de coördinator en tegen een geringe vergoeding blijven slapen op de logeerkamer of op de kamer van de gast op een aangeschoven tweede bed. Sinds de zomer van 2019 hebben wij ook een koppelbed. Door middel van het aanschuiven en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed. Hierdoor wordt het mogelijk dat mensen in de laatste fase van het leven letterlijk elkaars warmte kunnen voelen.

De huiskamer heeft comfortabele stoelen, tafels om aan te zitten, een TV, draadloos internet en een boekenkast met leenboeken. Voor de kleintjes is er een speelhoekje ingericht. In de stilteruimte is gelegenheid voor gasten, naasten en medewerkers om zich terug te trekken als daar behoefte aan is.

Verder bevindt zich in het hospice uiteraard een keuken waar het eten en drinken worden klaargemaakt en zijn er diverse ruimtes waar de vrijwilligers hun werk kunnen doen en/of overleg hebben. In de binnentuin kunt u rustig buiten zitten; de patio is toegankelijk voor rolstoelen en bedden.

Bekijk foto-impressie