Lezing Manu Keirse op 11 oktober a.s.

Rond de week van de palliatieve zorg komt Manu Keirse spreken in de Open Hof op dinsdag avond 11 oktober, aanvang 19.30 uur.

Deze lezing is gratis toegankelijk voor alle inwoners en vrijwilligers van Dronten.

Manu Keirse is hoogleraar rouw van de katholieke universiteit in Leuven. Hij houdt zich al 55 jaar bezig met rouw en verlies bezig.

Je kunt op veel momenten in het leven met ernstig verlies worden geconfronteerd, zowel in je eigen leven als in je onmiddellijke omgeving.

Denken we maar aan het sterven van een familielid of een collega, een echtscheiding, een ongeneeslijke ziekte, verlies van je werk, leven met een beperking, verlies door onrecht… Hoe kun je daarmee omgaan en familie, vrienden en collega’s ondersteunen. Mensen in verdriet en hun omgeving stellen zich allerlei vragen; Is het normaal dat je je na maanden nog zo verdrietig voelt? Is het nog ooit mogelijk om weer van het leven te genieten? Op deze avond worden tips aangereikt om zowel mensen in verdriet zelf als hun familie, hun vrienden, hun studie- en werkomgeving te leren wat helpt en niet helpt om te overleven.

Hoe meer je begrijpt van rouw, hoe beter je er mee om kan gaan en hoe beter je iemand in de rouw kan helpen. Goed luisteren is volgens Keirse daarbij het belangrijkst.

Het belooft een leerzame lezing te worden, wij nodigen u hiervoor van harte uit.

Wel graag aanmelden via secretariaat@hospice-dronten.nl