Informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerde vrijwilligers

Informatiebijeenkomsten

Voor geïnteresseerden in vrijwilligerswerk bij hospice Dronten zullen er de komende periode twee informatiebijeenkomsten georganiseerd worden: op 24 april en 12 mei. Beide avonden zijn er twee rondes, om 18.30 en om 20.00 uur en vinden plaats in het hospice aan Copernicuslaan 1.

Extra basiscursussen

Om een inhaalslag te maken met betrekking tot het aantal vrijwilligers worden er in 2017 nog drie nieuwe basiscursussen gegeven. Deze zijn in juni, september en november. Er is behoefte aan zowel zorgvrijwilligers als aan gastvrouwen en gastheren. Zorgvrijwilligers verrichten lichte zorgtaken: hulp bieden bij de persoonlijke verzorging, met toiletgang en met eten en drinken. Een gastvrouw of gastheer doet licht huishoudelijke taken en verricht in het algemeen geen zorg op de gastenkamers. Vrijwilligers hoeven geen ervaring te hebben in de zorg, maar dat mag natuurlijk wel. 

 

Aanmelden

Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk bij ons, kom dan naar één van deze informatieavonden. Er zijn per ronde maximaal 10 plaatsen. Aanmelden kan via secretariaat@hospice-dronten.nl